تحولات منطقه

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۵۵ هزار و۷۴۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۳۴۵۲ نفر رسیده است.

شمار بیماران کرونا در ایران به ۵۵هزار و ۷۴۳ نفر رسید/ابتلا محدود به هیچ گروه سنی نیست
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

قدس آنلاین: کیانوش جهانپور روز شنبه درباره آخرین وضعیت ابتلای قطعی به کرونا در کشور و فوت ناشی از آن بیان کرد: از ظهر دیروز تا امروز ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند.

وی ادامه داد: مجموع بیماران شناسایی شده بر اثر این بیماری به ۵۵هزار و ۷۴۳ مورد رسید.

جهانپور گفت: خوشبختانه تاکنون ۱۹ هزار و ۷۳۶ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت ادامه داد: مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به ۳۴۵۲ نفر رسید.

وی بیان کرد: ۴۱۰۳ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند. مردم برای خوداظهاری غربالگری کرونا به سامانه salamat.gov.ir مراجعه کنند.
جهانپور اظهار کرد: باید از مشارکت مردم در همه هفته‌های اخیر و مدافعان سلامت در عرصه درمان و به خصوص در عرصه بهداشت تشکر کنیم. بیش از ۳۴ هزار تیم در سراسر کشور در حال ارائه خدمت هستند و اگر امروز در مرحله مدیریت بیماری هستیم، بخشی از این اقدام را مدیون تلاش همکاران در حوزه بهداشت و ییشگیری هستیم. از تعامل بین بخشی و مشارکت سازمان‌های مردم نهاد و نیکوکاران و جمعیت هلال احمر و نیروهای انتظامی نیز متشکریم. دستگاه‌های مختلف با همدلی در هفته‌های اخیر در مدیریت این بیماری نقش و سهم زیادی ایفا کرده‌اند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: انجام آزمایش کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی ضروری نیست و این اقدام توصیه نمی‌شود و تاثیری در پیشگیری از ابتلا به کرونا ندارد.

کیانوش جهانپور روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا درباره انجام آزمایش کرونا در برخی آزمایشگاه‌های خصوصی افزود: برخی آزمایشگاه‌های خصوصی به عنوان همکار وزارت بهداشت، شناسایی کرونا را انجام می‌دهند که کیت را از وزارت بهداشت دریافت کرده و هیچ هزینه‌ای از بیمار نمی‌گیرند و بیمار هم مراجعه مستقیم به این آزمایشگاه‌ها ندارد. به جز این موارد اگر آزمایشگاه خصوصی آزمایش انجام می‌دهد، حتما کیت را خودشان خریده‌اند. در ثانی برای مردم هیچ ضرورتی جهت انجام این آزمایش وجود ندارد.

وی ادامه داد: احساس نگرانی بی مورد و وسواس باعث این اقدام می‌شود. اگر فرد الان این آزمایش را بدهد ممکن است منفی باشد و فردا پاسخ تست او مثبت باشد. اگر فرد علامت دار باشد که مسیر آن مشخص است و با آزمایش و سی تی اسکن تشخیص داده می‌شود.

وضعیت مدیریت شده کنونی، شکننده است

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سلامت ایرنا درباره عدم توجه به فاصله گذاری اجتماعی در روز جاری بیان کرد: اگر هفته‌های نسبتا قابل قبولی را پشت سر گذاشتیم به خاطر فاصله گذاری اجتماعی و اقدامات زودهنگام بود. وضعیت فعلی در زمینه کرونا، مدیریت شده است، اما این وضعیت بسیار شکننده است. هرگونه بازگشت از فاصله گذاری اجتماعی یا کاهش محدودیت در این زمینه باید بسیار دقیق و مطالعه شده و گام به گام و بر اساس پروتکل‌های مشخص و ارزیابی خطر اتفاق بیفتد، در غیر این صورت هرچه رشته کرده‌ایم پنبه می‌شود.

جهانپور گفت: راه اصلی برای کاهش هزینه‌های درمانی این است که باید در سرچشمه به بیماریابی و پیشگیری بپردازیم. در راهبرد وزارت بهداشت با موضوع بسیج ملی مقابله با کرونا این اتفاق افتاد و با توجه به اجرای فاصله گذاری اجتماعی و تشدید آن و شناسایی و اقدام زودهنگام این کار انجام شد. بیماریابی فعال همزمان با اقداماتی مانند فاصله گذاری اجتماعی، دو اقدام پیشگیرانه بود که بار مراجعه به بیمارستان‌ها را کاهش داد.

وی ادامه داد: امروز تخت خالی در بیمارستان‌ها داریم و کسی صحنه‌ای از بستری افراد در راهروهای بیمارستان‌ها یا عدم پذیرش بیمار را در کشور مشاهده نکرد و این مدیون اقدامات پیشگیرانه در سامانه غربالگری است.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت بیان کرد: باید نمودار ابتلا به بیماری کوتاه شده و فرصتی بخریم تا با خسارت کمتر در حوزه سلامت از این اتفاق عبور کنیم.

جهانپور درباره ابتلای جوانان به ویروس کرونا گفت: هرچه گروه‌های سنی پایین‌تر باشد، میزان ابتلا و علائم شدید در بیماران، تعداد کمتری خواهد داشت. اگر فرد جوان وارد فاز بحرانی شود، پیش آگهی بدتری خواهد داشت. همه افراد به نوعی به ویروس مبتلا می‌شوند و ممکن است در جوانان علائم آن کمتر باشد.

وی ادامه داد: در همه گروه‌های سنی مرگ و میر ناشی از کرونا مشاهده شده، اما در بالای ۶۰ سال بیشتر است. ابتلا محدود به هیچ گروه سنی نیست.

شرایط کارگران در وضعیت شیوع کرونا

وی اظهار کرد: اگر کارگری اخراج شده باشد، آن بنگاه‌ها از حمایت‌های دولت نمی‌توانند بهره مند شوند. اگر اخراج خلاف قانون باشد هم مسیر آن مشخص است و می‌توان از هیات‌های حل اختلاف قابل پیگیری خواهد بود. افرادی که در کارگاه‌های زیرزمینی کار می‌کنند حتی در گذشته هم قانونی نبوده است و کرونا نمی‌تواند به آن رسمیت بدهد.

جهانپور ادامه داد: وزارت بهداشت می‌تواند درباره خسارت‌های حوزه سلامت صحبت کند، اما این دغدغه هم رسمیت دارد و بخش‌های دیگر دولت که برای اشتغال و اقتصاد فعالیت می‌کنند و نگرانی دارند باید به این موضوع بپردازند. نگرانی از قحطی و کمبود کالاهای اساسی حتی در اروپا هم وجود دارد و این دغدغه را در کشور نداریم.

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره ماجرای ریکال راینیتیدین نیز اظهار کرد: چند ماه قبل سازمان غذا و دارو آزمایش‌هایی روی مواد اولیه راینیتیدین شرکت‌های مختلف را شروع کرده بود. موارد مشکل داری مشاهده شده که ریکال آن توسط اداره کل دارو اعلام می‌شود. ولی اغلب موارد تولیدی راینیتیدین تولیدی در ایران مشکلی نداشته است.

باز شدن آموزشگاه کنکور تخلف است

وی اظهار کرد: باز شدن آموزشگاه‌های کنکور در حال حاضر تخلف است. مشاغلی که ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب کرد تا بیستم تعطیل است، باید تعطیل باشد و تغییر این موضوع در ستاد تصویب می‌شود. اگر کسی امروز آموزشگاه کنکور را باز کرده، مرتکب تخلف شده است.

جهانپور ادامه داد: مردم می‌توانند موارد تخلف را به سامانه سجام اطلاع بدهند. افراد به عنوان شهروند مسئول می‌توانند تخلف‌ها را به این سامانه گزارش بدهند تا دستگاه قضایی به این موارد رسیدگی کند.

داروی فاوپیراویر در مرحله مطالعه بالینی است

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت گفت: موضوع مطالعه بالینی داروی فاوپیراویر دو هفته قبل توسط کمیته اخلاق تصویب شده است. این دارو نه در ژاپن و نه در چین برای کووید ۱۹ تایید نشده و برای آنفلوآنزا تایید شده است. اگر قرار باشد این دارو در ایران استفاده شود باید مطالعه بالینی داشته باشیم.

وی ادامه داد: ژاپن امروز هزار عدد دیگر از این دارو به ایران فرستاده است. این داروها برای مطالعه بالینی کافی است. گزارش این مطالعه بالینی باید در کمیته علمی و کمیته درمان در ستاد مقابله با کرونا بررسی شود. اگر ستاد به اثربخشی نسبی این دارو برسد، بسیاری از روندهای عادی ورود دارو به فهرست نادیده گرفته می‌شود و پس از آن می‌توانیم بحث تولید و تجویز و واردات آن را مطرح کنیم.

علت اعلام نشدن آمار تفکیکی استان‌ها

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره علت اعلام نشدن آمار تفکیکی استان‌ها در ابتلا به کرونا گفت: برخی استان‌ها با فعال شدن سامانه غربالگری عملکرد بهتری داشتند و تعداد موارد گزارش شده بیشتر بود و از طرفی برخی مسئولان محلی می‌گفتند زیرا با توجه به گزارش بیشتر، شیوع بیشتر است. این موضوع می‌توانست عملکرد مطلوب برخی دانشگاه‌ها را تحت تاثیر قرار بدهد و مدیرانی که در برخی استان‌ها عملکرد بهتر داشتند، عملکرد آنها دچار مشکل شود.

وی ادامه داد: از طرفی ممکن بود رقابت منفی شکل بگیرد و در گزارش دهی هم تاثیر بگذارد. برای پیشگیری از این موضوع این اقدام را متوقف کردیم. امروز از توقف ارائه آمار استانی دفاع می‌کنیم. فشارهای بی مورد از طرف برخی رسانه‌های محلی و مدیران استانی نیز کاهش یافت. شرایط استان‌ها در حال حاضر مدیریت شده و البته استان‌ها در شرایط یکسانی قرار ندارند. روند ابتلا در برخی استان‌ها کاهشی و در برخی استان‌ها ثابت است. از طرفی این اقدام باعث شد افراد فکر نکنند استانی امن‌تر است و به آن استان سفر کنند.

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: آذربایجان شرقی، فارس، اصفهان و خراسان رضوی در حال حاضر وضعیت قرمز دارند و دقیقا استان‌های مسافر پذیر هستند.

علت یکنواخت بودن روند فوتی‌ها در ایران

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره علت یکنواخت بودن آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در ایران اظهار کرد: تعداد موارد بیماران در آی سی یو تقریبا ثابت است و اکثر فوتی‌ها افرادی هستند که حدود ۳ تا ۴ هفته در آی سی یو بستری بودند. نمی‌توانیم کسی را از بین ببریم که آمار ما یکنواخت نباشد. آماری که روزانه برای ما می‌آید را اعلام می‌کنیم. در برخی کشورها ممکن است روند بیماری مدیریت شده نباشد. این نوسان در ایران در زمینه کرونا وجود ندارد.

وی ادامه داد: به همین علت گفته می‌شود که شرایط بیماری کووید ۱۹ در ایران مدیریت شده است. زیرا آمارها نشان می‌دهد که روند ابتلای جدید و ترخیص و آمار فوت در ایران مدیریت شده است و منحنی با شیب ملایم دارد. در برخی کشورها بحران در زمینه کرونا وجود دارد و فاجعه آمیز است. ما هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم که به این آمار تنوع بدهیم تا مردم از یکنواختی خارج شوند.

استفاده از ماسک برای عموم مردم

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره استفاده از ماسک برای عموم مردم بیان کرد: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر ایالات متحده نظر خود را در این زمینه تغییر داده و اعلام کرده که افراد عادی هم می‌توانند ماسک بزنند. حتی در آمریکا گفته شده که ماسک‌های خانگی هم می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. اگر سازمان جهانی بهداشت هم در این زمینه نظر خود را تغییر بدهد، موضوع استفاده از ماسک برای عموم مردم قابل بررسی خواهد بود.

وی ادامه داد: استفاده از ماسک‌های ان ۹۵ و سه لایه با اولویت پرسنل و کارکنان نظام سلامت خواهد بود و مازاد آن می‌تواند در چرخه برای مردم توزیع شود. تا زمانی که نظام سلامت به این ماسک‌ها نیاز داشته باشد، وارد چرخه توزیع نخواهد شد. اگر قرار باشد در حوزه سلامت با کمبود مواجه شویم، موضوع خارج از اولویت خواهد بود.

جهانپور اظهار کرد: وضعیت شیوع کرونا در تهران افزایشی است، اما با کاهش مرگ و میر و کاهش مراجعه و بستری مواجه بودیم. اگر کسی از رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماندن در منزل خسته شده برای آنها چاره‌ای جز تخت آی سی یو نخواهیم داشت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.